Hakkımızda

Kaliteli hekimlik, eğitimleri sırasında hekimlerin iyi yetişmiş olmasıyla paraleldir. Hekimlerin başlıca eğitim materyali olan kadavra Tıp eğitiminin vazgeçilmezidir. Ayrıca Ortopedi, Kulak-Burun-Boğaz, Üroloji,  Plastik cerrahi,  Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Romatoloji, Kadın Doğum Hastalıkları, Beyin Cerrahisi ve Anestezi gibi pek çok bölümün uzmanlık eğitiminde de kullanılmaktadır.

Ulusal ve uluslararası katılımlı sempozyum ve kursların devamlılığı ve bilimsel çalışmalara katkı sağlamak amacıyla 2000 yılından itibaren planlanan  Klinik Anatomi Eğitim ve Araştırma Ünitesi  Anabilim Dalımızın  2006 yılında yeni binasına taşınmasıyla Tıp Fakültesi E Blok Binasında bir Klinik Anatomi Laboratuarı, bir toplantı odası ve bir seminer salonundan oluşan bir Ünite olarak Prof.Dr. Yaşar UÇAR, Prof.Dr. Olcay ÖZKAN, Prof.Dr. Ahmet Turan AYDIN, Prof.Dr.Nurettin OĞUZ,  Prof.Dr.Muzaffer SİNDEL’ den oluşan kurucu üyeler tarafından önerilerek, Fakülte Kurulumuzun 05.05.2006 tarih ve 3/16 sayılı kararı ile kurulmuştur.

Türkiye’de bir ilk olan ünitemiz lisans ve lisansüstü eğitimde önemli bir değerdir. Klinisyenlerin uygulamalar sırasında karşılaştıkları sorunlarını anatomistlerle birlikte değerlendirmesi,yeni operasyon tekniklerinin denenmesi, Anatomistlerin klinisyenler gibi düşünmesi üzerinde etkili olmuştur.

Anatomi eğitiminin sadece lisans eğitiminde sınırlı kalmayıp lisansüstü eğitimde de multidisipliner olarak sürdürülmesine katkı sağlamıştır.Klinik ve Anatomi birlikteliği yeni uygulama alanlarında çalışmalar üretilmesine sebep olmakta ve bilime oldukça fazla katkı sağlamaktadır. Ünitemiz, uzmanlık alanlarında girişimsel uygulamalar ve cerrahi yaklaşımlarda,  konularında uzman olan eğiticiler tarafından birebir eğitimlerin verilmesine olanak sağlamaktadır.

Endoskopik cerrahi ve mikrocerrahi konusunda üst düzeyde eğitim vermek amacıyla kurslar,bu konularda seminer, konferans ve kongreler düzenlenmesi, temel ve klinik bilimlerde kadavra üzerinde üst düzeyde araştırmaların yapılması için altyapı, teknik ve bilgi düzeyinde olanakların sağlanmasına yardımcı olmaktadır.Ünitede yapılan ve yapılması planlanan kurslarda Tüm Anatomi Öğretim Üyeleri bilimsel bazda katkı sağlamaktadır. Tüm Anatomi Yüksek lisans, Doktora ve Tıpta uzmanlık öğrencileri eğitim almaktadırlar.

Eklenme tarihi :2.11.2022 16:56:35
Son güncelleme : 2.11.2022 17:02:43